Personlig utveckling

Vem tränar du för? Vad är ditt mål eller vision med din träning? Inom konståkningen kan du både vara en som drömmer om att delta i mästerskapen eller som vill träna för att det är kul. Oavsett vilket du vill, finns det plats för dig. Det är inte alltid lätt för ledarna och närstående att veta vad just du vill så berätta gärna för dina ledare och närstående vad du vill så kommer de kunna stötta dig i ditt val.  

Att få kunskap inom olika ämnen och känna att man lär sig nya saker är en viktig del i din utveckling. Vi vill att du ska känna att det finns möjligheter att lära sig nya saker oavsett om det är inom eller utanför din idrott. 

Att stanna kvar inom idrotten efter den aktiva karriären

Konståkningen har många aktiva som har utvecklats inom vår idrott och lärt sig nya områden. Vi hoppas att filmerna nedan kan inspirera, motivera och visa några av de utvecklingsmöjligheter som finns inom konståkningen. 

Att vara teknisk specialist

Att vara domare

Att vara data- och videooperatör

Vill du veta mer? Här hittar du information om hur du kan utbilda dig till teknisk funktionär.

Är du kanske mer nyfiken på att blir tränare? Här hittar du information om våra tränarutbildningar.

Att studera parallellt med din idrott eller att studera idrott

För dig som drömmer om att utvecklas till nationell eller internationell elitkonståkare kan ett sätt att förstärka din elitsatsning vara att studera på NIU (Nationell Godkänd idrottsutbildning på gymnasienivå) eller RIU/EVL (Riksidrottsuniversitet/Elitidrottsvänligt lärosäte).

Är du intresserad av att studera idrott? Det finns flera lärosäten med utbildningar inom idrott. Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) och Bosön är två av dem. Här finns såväl fristående kurser som kompletta utbildningar.

Här hittar du länkar till tränar- och lärarprogram i specialidrott.

Framtidstro

Vi vill ge er en framtidstro och fler förebilder som visar på bredden och på olika vägar som man kan ta. Vi kommer inom kort ge er motiverande och inspirerande filmer med tidigare konståkare som berättar sin livshistoria.

Initiativtagare:

Integritetspolicy  | © 2021 Skatesweden. | Sidan skapad av: AAD

Initiativtagare:
Samarbeten:

Integritetspolicy  | © 2021 Skatesweden. | Sidan skapad av: AAD